شنبه, 3 تير 1396
رو عنوان : دکتر نقوی در برنامه زنده تلویزیونی تبیین کرد:
عنوان : سیلاب تهدید یا فرصت
 ۱۳۹۵/۱۲/۲۳
عنوان گروه خبري : اجتماعی . آموزشی . فرهنگی .

دکتر نقوی در برنامه زنده تلویزیونی تبیین کرد:

سیلاب تهدید یا فرصت

دکتر هرمزد نقوی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان به مناسبت هفته منابع طبیعی در برنامه زنده تلویزیونی به تبیین بحث "سیلاب، تهدید یا فرصت" پرداخت.

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کرمان: این گفتگوی ویژه خبری دکتر نقوی در این برنامه ابتدا ضمن تبریک هفته منابع طبیعی درخصوص برداشت بی رویه از آب های زیرزمینی و نشست سالیانه دشت‌های رفسنجان، سیرجان و زرند مطالبی عنوان کرد و گفت: هر سال حدود 36 سانتی‌متر این دشت ها نشست می کنند و اگر فکری برای این موضوع نشود تا 10 سال آینده 3/6 متر نشست خواهند نمود. وی در ادامه به بارش‌های اخیر اشاره کرد و گفت: باید برای بارندگی ها کارهایی مثل پخش سیلاب حوزه آب باریک بم که توسط همکاران مرکز انجام شد، انجام گیرد. نقوی افزود: متاسفانه در حوزه آدوری و سد نساء به دلیل سیل های اخیر خساراتی وارد شده؛ اما خوشبختانه در منطقه ریگان بم حوزه آب باریک نه تنها به شهر ریگان و 50 پارچه آبادی خسارتی نزد بلکه باعث آبگیری و تغذیه سفره‌های آب زیرزمینی شد. وی تاکید کرد: این کار بزرگ به عنوان اقتصاد مقاومتی پایدار خواهد ماند.

در ادامه برنامه مهندس مشایخی در ارتباطی تلفنی گزارشی از کارهای انجام شده در حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری جنوب استان کرمان در خصوص ریزگردها پرداخت و گفت: 25% بحث ریزگردها مربوط به حوزه جازموریان هست که با کشت نهال و مراقبت از آن‌ها می‌توان این درصد را کاهش داد. وی در پایان به 400 هکتار جنگل‌کاری در منطقه اشاره کرد.

دیگر میهمان برنامه مهندس رجبی‌زاده مدیر کل اداره منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمان بود. وی در خصوص تهیه نقشه‌های رقومی از اراضی ملی که در حوزه شمال استان 13/5 میلیون هکتار آن اراضی ملی است و باید برای آن سند تک برگ صادر شود مطالبی عنوان کرد و گفت: خوشبختانه در دولت تدبیر و امید در سه سال گذشته کارهای خوبی صورت گرفته و برای 4056 هزار هکتار از اراضی ملی مبتنی بر نقشه‌های رقومی سند صادر شده و انشاءالله تا سه سال آینده برای بقیه اراضی هم سند تک برگ صادر خواهد شد.

پورتال موسسه آموزش عالی علمی کاربردی و مهارتی جهاد کشاورزی